Hoe u uw eigen Home fotostudio Lowcost monteert

Zeker als je denkt aan een fotostudio, is het eerste dat in je opkomt fotostudio een enorme plaats vol flitsen en dure accessoires. We kunnen echter een studio in ons eigen huis opzetten en zonder een grote hoeveelheid geld te spenderen.Impossible? Nee! Ik zal je vertellen hoe je het meteen kunt krijgen.

Wat heb ik nodig om mijn eigen thuis fotostudio te maken?

Studiofotografie kan erg aantrekkelijk fotostudio zijn, omdat u hiermee het licht dat op uw onderwerp valt volledig kunt regelen. Vooral in portret- of productfotografie kunnen de resultaten erg goed zijn. Je zou in eerste instantie kunnen denken dat het krijgen van dat soort fotografie slechts binnen handbereik ligt van enkelen, die het zich kunnen veroorloven om hun eigen fotostudio op te zetten. Iedereen kan echter thuis een kleine studio opzetten zonder zichzelf te verwoesten.In dit artikel zullen we stap voor stap alles zien dat u nodig hebt om uw thuis fotostudio zo economisch mogelijk in te richten.

Een duidelijke plaats

Om studiofoto’s te maken, hoeft u geen geweldige locatie te hebben. Vanzelfsprekend helpt alles, maar het is niet nodig. Als je een garage, een begane grond of een kelder hebt, is het meer dan voldoende om je eigen studio te bouwen. Maar als dat niet zo is, maak je dan geen zorgen; je hoeft alleen maar een kamer te vinden waar je ruimte kunt maken.
Er zijn veel vouwuitrusting die maar heel weinig bewaart, dus u kunt de studio tijdig in een kamer monteren en deze ophalen wanneer u klaar bent met de sessie, om terug te keren om de kamer te verlaten zoals deze was in een paar minuten.Het eerste wat we moeten kunnen doen om studiofoto’s te maken, fotostudio afgezien van onze camera, is overduidelijk een flits. De goedkoopste flitser die we kunnen gebruiken, is de externe flitser (ook bekend als portable of handheld) die op de camera is bevestigd. In plaats van het te verankeren in de schoen van onze camera, is het echter interessant om het te gebruiken als een onafhankelijke flitser, met behulp van een trigger en een verlicht statief. Dit soort studiofotografie is de beroemde “fotografie-strobist”, die precies bekend staat om het aanbieden van studieresultaten fotostudio met de meest betaalbare apparatuur, en ook opvouwbaar en draagbaar.

Als we iets professioneler willen hebben, kunnen we ervoor kiezen om studioflitsen te kopen. Hoewel de professionals meestal vrij duur zijn, kunnen we op het internet packs van 2 of 3 flitsen tegen een zeer betaalbare prijs vinden. Ze zullen niet van zo’n goede kwaliteit zijn, maar voor onze thuisstudie zullen ze uitstekend werken.Studio-flitsers zijn krachtiger dan draagbare flitsers en hebben meestal veel meer lichtregelingopties, zoals dimmers. Om ze te kunnen fotograferen hebben we een trigger nodig, net als bij de draagbare flitser. Dan zal ik je vertellen hoe het werkt.Aan de andere kant kunnen we in plaats van flitsen ook continu licht gebruiken. Het is waar dat het minder kracht heeft dan een flits, maar het is een zeer goedkope optie die geen pijn doet om te overwegen, vooral als we geen budget hebben dat te hoog is. Er zijn meer professionele doorlopende gloeilampen, of u kunt er ook voor kiezen om zelfgemaakte lampen te gebruiken.Zelfs soms kun je het zonlicht dat door het raam komt gebruiken en het filteren met het diffunderende deel van een 5 in 1 reflector. Het is een kwestie van profiteren van elke bron die binnen je bereik ligt.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *